Elektrische fietsen


detail elektrische fiets 2Altijd de wind mee

Altijd fietsen met de wind mee. Zo voelt het ook,fietsen op een elektrische fiets geeft een prettig gevoel, je komt niet bezweet aan op plaats van bestemming en je kunt grotere afstanden overbruggen. Voor ieder die van fietsen houdt of voor z’n werk een grotere afstand moet afleggen. Thuis of onderweg de accu opladen en u kunt er weer kilometers mee vooruit.


detail elektrische fiets 3Elektrische fiets

De elektrische fiets stijgt enorm in populariteit.Steeds meer mensen pakken de elektrische fiets in plaats van de auto,bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer, of als vrijetijdsbesteding.De kosten zijn 50x lager dan een auto. Bovendien is fietsen gezond, goed voor het milieu en u heeft altijd een parkeerplaats!

 


CNCTD._E-gor_BLAUW_BE100056_2.1Voor jong en oud.

De elektrische fiets is ideaal. En niet alleen senioren kiezen voor een elektrische fiets.Tegenwoordig geniet jong en oud van dit o-zo-dankbare steuntje in de rug! Dit zie je ook weer terug in de modellen onder de elektrische fietsen, deze zijn verkrijgbaar in zowel sportief, trendy en stadsmodellen.

 

Welke Motor?

De motor kan op drie verschillende plekken zitten. Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende motoren?
Je hoort vaak dat de plek van de motor van invloed is op het stuurgedrag en de stabiliteit, maar volgens TestKees kan een goed sturende en stabiel rijdende fiets de motor zowel voor, achter als in het midden hebben. Als een fiets instabiel aanvoelt of slecht stuurt ligt dat aan een foute geometrie of een te slap frame.

 

Achterwielmotor:
De naam zegt het al: deze motor zit in het achterwiel, het wiel dat de elektrische fiets aandrijft. Een achterwielmotor zorgt zodoende voor een natuurlijke rijbeleving, want ook in een ‘normale’ fiets drijft het achterwiel de fiets aan. De motor geeft je dus als het ware een duwtje in je rug. Als je vaak in heuvelachtig gebied fietst, is een fiets met een motor in het achterwiel prettig.

Middenmotor:
Ben je vooral op zoek naar stabiel rijgedrag? Een middenmotor zit op de trapas (in het midden van het frame) en zorgt door het lage zwaartepunt voor een goede balans en gewichtsverdeling in de elektrische fiets. Bovendien is het makkelijker om zelf een band te plakken of te verwisselen omdat de motor niet in het wiel zit. Een middenmotor is niet geluidloos, vanwege de tandwielen in de motor.

Voorwielmotor:
Wil je weinig onderhoud en kunnen schakelen als je stilstaat? Dan is een voorwielmotor praktisch. Wanneer de motor in het voorwiel zit, heb je het gevoel alsof je wordt voortgetrokken. Met de motor in het voorwiel is er ruimte om in het achterwiel een versnellingsnaaf te monteren. In combinatie met een dichte kettingkast levert dat een onderhoudsvriendelijke fiets op.

Doordat de motor in het voorwiel zit, blijf je bovendien goed in balans. Voordeel van een aantal voorwielmotoren is dat ze zo goed als geluidloos zijn.

 

Wij hebben in deze categorie de volgende merken:

tn_gazelle_logo-liggend_koninklijke_fc                   batavus logo                                              logo-bikkel-white