E-bikes en accu’s tijdens de winter

E-bikes en accu’s tijdens de winter

Om ook tijdens de koude wintermaanden plezier te blijven houden van uw elektrische fiets, geven we graag de volgende informatie.

Bij vorst kan een accu tot wel 50% minder presteren. Wanneer het koud is, wordt een accu onvoorspelbaar. Onder de 50% kan het bij sommige accu’s  voorkomen dat een accu ineens uitvalt. Dit komt omdat bij diverse accu’s de cellen van de accu beveiligd zijn. Wanneer de cellen te koud zijn en er wordt ineens veel energie gevraagd (bijvoorbeeld als u een steile helling op rijdt of hard tegen de wind in met de ondersteuning maximaal aan), dan geeft de software de accu een sein om uit te schakelen. Zo worden de cellen beveiligd tegen overbelasting. Deze beveiliging zorgt voor een langere levensduur van de accu en heeft dus nut.

Ook het opladen van de accu in een koude omgeving raden we af. Dit komt niet ten goede van de accu en soms lukt het opladen helemaal niet.

Als u de e-bike niet gebruikt, probeer dan zoveel mogelijk de accu op een warme plaats te leggen en op te laden. Tip! Leg de accu beneden de 10 graden binnen en laadt hem ook binnen op, dit verlengd de levensduur en de actieradius van uw accu.
Tot slot, ga ’s ochtends zoveel mogelijk met een volle accu van huis zodat u onderweg niet voor vervelende verrassingen komt te staan!

Schaf een warm jasje voor je accu aan. Klinkt misschien vreemd, maar ze bestaan en helpen echt. Bijvoorbeeld deze van Mellen beschermhoezen beschermen uw accu in de winter tegen de kou maar in de zomer tegen oververhitting.
Ga naar onze webshop voor alle covers..

Opslag

Als de accu voor langere tijd niet wordt gebruikt adviseren wij de accu half opgeladen (circa 50%) te bewaren op een  droge plaats. De aanbevolen opslagtemperatuur ligt tussen 0 en 25°C. Als de accu niet regelmatig wordt gebruikt adviseren wij de accu elke 3 maanden bij te laden (minimaal één keer per 6 maanden).