ELEKTRISCHE FIETS KOPEN

Het kopen van een elektrische fiets is zo gemakkelijk nog niet. Er zijn veel dingen waar je op moet letten o.a:

  • Waar ga je de fiets voor gebruiken.
  • Wat is de gewenste motor.
  • Wat is de gewenste actieradius.
  • Waar wilt u de accu hebben.
  • Zoekt u een sportief of een comfort model,fiets met dichte of open kettingkast.

Kortom een elektrische fiets kopen vraagt maatwerk en advies! Om tot een goede keuze te komen hebben wij een stappenplan opgesteld die we samen met u doorlopen om zo een fiets te kiezen die bij u past.
Op de volgende pagina’s geven wij u alvast meer informatie omtrent verschillende mogelijkheden van motoren ,accu’s en aandrijving.
Daarnaast geven wij u de mogelijkheid om een week lang diverse fietsen uit te proberen zodat u een beter beeld krijgt welke fiets  bij u past en wat u lekker vind rijden. Wij geven u graag meer informatie in een persoonlijk gesprek.

Welke Motor?

De keuze van de motor is persoonlijk al zien we wel steeds meer een toename in de verkoop van de middenmotor

De motor van een e-bike kan op drie plaatsen van de fiets zitten:

  • In het voorwiel.
  • In het midden bij de trapas.
  • In het achterwiel.
Lees verder over de motoren Direct naar onze elektrische fietsen

DE ACCU EN ACTIERADIUS

De accu is uiteraard één van de belangrijkste onderdelen van een elektrische fiets. Als u een e-bike koopt, kunt u allereerst letten op de plaats van de accu. Vaak zit deze onder de achterdrager, waarbij de accu ook eenvoudig uitneembaar is. Een uitneembare accu is extra handig bij het opladen. Als de accu in het frame is verwerkt, ligt het gewicht – net als bij een middenmotor – stabiel in het midden. Ook kan de accu, als een soort bidon, tussen zadel en frame zijn gemonteerd. Veel fabrikanten komen nu met de Intube accu,deze accu is in het frame gebouwd en kan eruit gehaald worden voor het opladen of tijdens vervoer van de fiets.

 DE ACTIERADIUS

Ten tweede is het aantal wattuur (Wh) erg belangrijk. Hoe hoger het aantal wattuur, hoe verder u kunt fietsen zonder de accu op te laden. Dit is de zogenaamde actieradius. Een accu met een hoger wattage is vanzelfsprekend duurder dan een lager aantal. Bedenk daarom vooraf goed waar u uw fiets voor wilt gebruiken. Houdt u van lange fietstochten, dan is een hoger aantal wattuur prettig. Fietst u graag kortere stukjes, dan heeft u voldoende aan een lager aantal wattuur

LEES VERDER OVER ACCU EN ACTIERADIUS Direct naar onze elektrische fietsen

ONDERSTEUNING EN AANDRIJVING

Het principe van een elektrische fiets is, dat u ondersteuning krijgt terwijl u fietst. De mate van deze hulp kunt u zelf vanaf het stuur regelen. Op het display kunt u zien welke ondersteuning u gebruikt. Hoe meer ondersteuning, hoe meer energie van de accu wordt gevraagd. Sommige elektrische fietsen hebben een zogenaamde ‘walk assist’. Hierbij rijdt de fiets soepel mee aan de hand.
De mate van ondersteuning wordt bepaald door verschillende sensoren,dit kan een rotatiesensor,trapkrachtsensor en snelheidssensor zijn. Bij de duurdere fietsen is het een combinatie van een aantal sensoren om een zo gelijkmatig mogelijke ondersteuning te geven.
Daarnaast hebben we ook verschillende aandrijvingen,versnellingsnaaf of derailleur,maar ook de belt aandrijving komt steeds meer in.

Lees verder over ONDERSTEUNING EN AANDRIJVING Direct naar onze elektrische fietsen