Op 6 december 1979 ben ik deze rijwielzaak begonnen in Oud-Gastel aan de Rijpersweg. Het was altijd mij wens om van mijn hobby, fietsen maken, mijn beroep te maken. Dit kwam deels doordat ik als wielrenner veel tijd aan het onderhouden van mijn racefietsen besteedde.

Na 5 ½jaar is de zaak verhuisd naar de Dorpsstraat te Oud-Gastel, daar op het oude adres de ruimte te klein geworden was. Tot 2003 hebben wij onze zaak gehad, maar deze is nu gesloten omdat de werkzaamheden in Breda te omvangrijk werden.

In Breda aan het Brabantplein 14 hebben wij op 1 april 1998 rijwielhandel Otto overgenomen. Wij hebben voor Breda gekozen omdat Breda een typische studentenstad. Daarnaast is het een gezellige uitgaan stad met aan de haven diverse bars en restaurantjes.

We waren net met de verbouwing begonnen toen het pand naast ons vrij kwam en deze hebben wij toen erbij genomen. Na een periode van verbouwen was ons pand zoals wij het wilde, een open werkplaats en een overzichtelijke winkel. In december 2002 kwam een ander pand naast ons vrij en dit hebben wij toen erbij genomen omdat we ondertussen alweer ruimtegebrek hadden.

Wij hebben nu een showroom van 375m2 en een open werkplaats.
De open werkplaats is voor uw als consument heel toegankelijk en u kunt daar zien wat er met uw fiets gebeurt. Wij zijn een fietsenwinkel in Breda die zich gespecialiseerd heeft in Ebike ’s ,stads- en toerfietsen en kinderfietsen.
We volgen alle cursussen op het gebied van Ebike ’s om zo up to date te blijven om uw fiets in goede conditie te houden.
Ook leveren wij fietsen via leaseplan of fietsen van de zaak, wilt u meer weten hierover,raadpleeg dan fiets van de zaak op onze pagina.

Wielrennen is nog steeds de hobby van Wil, maar wordt niet meer in competitieverband uitgevoerd. Met een aantal vrienden en bekenden rijdt hij jaarlijks een aantal tochten, waardoor we op deze manier contact blijven houden met de wielerwereld. Samen zitten we bij de organisatie van de Draai, een groot wielerevenement in Roosendaal,

In al die jaren is er veel verandert,computers kwamen in opmars,alles werd gedigitaliseerd,bestellingen werden via pc gedaan. Maar ook de fiets techniek veranderde snel,de 7 versnellingsnaaf van Shimano,automatisch schakelen en zeker niet te vergeten de opmars van de elektrische fiets,eerst  de Sparta Pharos met de Yamaha motor, waarna de ontwikkelingen in de fietswereld zich in sneltreinvaart opvolgde.

Om deze techniek bij te houden volgen we alle cursussen die vanuit de fabrikanten aangeboden worden zodat we de reparaties vakkundig uit kunnen voeren,maar u ook kunnen adviseren welke fiets bij u past. Ook op het gebied van bedrijfsfietsen en fietslease kunnen wij u adviseren.

Een fiets  moet goed passen en een vertrouwd  gevoeld geven als u op pad gaat.  Wij kiezen voor merken die garant staan voor kwaliteit,comfort,design,service en dealerondersteuning zodat wij u ook goed adviseren bij aankoop van een nieuwe fiets of accessoires.Daarom verkopen wij alleen kwaliteit of het nu  gaat om een kinderfiets,stadsfiets  of om een elektrische fiets ,service en kwaliteit staan bij ons hoog op ons lijstje.